Delta informerer
Utgave 1 – 27. april 2023

Vinterjakker til alle ansatte i hjemmetjenesten i bydel Stovner

I det siste har flere kommuner rundt i landet gått til innkjøp av ytterjakker til hjemmetjenesten. Det har smitteeffekt

Tekst:
Ann Beate Grasdalen

Helsefagarbeidere i hjemmetjenesten i Bydel Stovner holder vinterkulde og regn unna med de nye vinterjakkene. Fra venstre, Yohannes Gebremedhin, Ann Britt Knoph, Aklasia Solomon, Chachi Desalegn, Zain ul-Abideen og Ayaan Adan Essa.

Birgit Oppen

I starten av januar fikk medarbeidere i hjemmetjenesten i Bydel Stovner utdelt hver sin svarte vinterparkas. Tillitsvalgt for Delta, Birgit Oppen har administrert utdelingen.

Hun antar at flere bydeler vil følge etter. I alle fall har interessen vært stor fra andre i Oslo kommune og andre kommuner i Viken-området.

Birgit Oppen jobber som konsulent i fag- og forvaltning i en avdeling for helse, miljø og sikkerhet. Hennes kontor har vært prøverom for alle som har trengt å finne riktig størrelse.

Det er ingen billig jakke, dette her, kan Oppen opplyse. Kvaliteten er god. Den har refleks, er både varm og vanntett, og på ryggen står «Hjemmetjenesten».

– Hva betyr jakkene for de ansatte?

– Jeg har fått høre veldig mye positivt. Dette er noe som har vært etterspurt i mange år, sier Oppen.

Har smitteeffekt

I det siste har flere kommuner rundt i landet gått til innkjøp av ytterjakker til hjemmetjenesten, og det har smitteeffekt, bemerker Oppen.

Informasjon om hvem som har startet med å tilby yttertøy, sprer seg. Noe som utløser etterlysninger fra pleiere andre steder i landet.

Nå gjenstår det å se hvem i Oslo kommune som følger etter. Det har alle fall ikke stått på interessen. Flere bydeler har tatt kontakt for å få informasjon om hvordan de har løst det på Stovner. For det er mye som skal på plass, alt fra bestillingsrutiner til skattemessige forhold.

Alle faste får

Begge foto: Bydel Stovner/Sarah Pierstorff

Alle fast ansatte som jobber ute, har fått jakke, uansett stillingsprosent. Framover vil nyansatte få det samme tilbudet.

– Vi endte med å bestille 120 jakker, sier Oppen.

Og det ballet på seg underveis. For da lederen for ambulerende team som mestringsteam, vurd-eringsteam og demensteam hørte om anskaffelsen, så ville de også ha.

Det har krevd litt ekstra å påta seg denne oppgaven, men Birgit har satt pris på å kunne bidra.

– Jeg synes det var viktig å få på plass arbeidsjakkene, så jeg påtok meg jobben. Jeg har selv jobbet i hjemmetjenesten for veldig mange år siden, som hjelpepleier, og har vært i deres sko.

– Apropos sko. Har du fått noen signaler om at arbeidssko også kommer?

– Nei, foreløpig ikke, svarer Oppen.

Helsefagarbeideren har sendt henvendelse til bydel Stovner om de har planer om å tilby arbeids-sko også. Den ble ikke besvart innen vi gikk i trykken.