Best i nord, mens Innlandet øker mest
Med unntak av Oslo, øker andelen utlyste heltidsjobber i alle regioner fra 2022 til 2023.
Troms og Finnmark hadde høyest heltidsandel i fjor, med 35 prosent. Vestland følger hakk i hæl med 34 prosent.
Den største økningen står Innlandet for. Med heltidsandel på 12 prosent var fylket nest dårligst i 2022. I 2023 kom de seg opp på 23 prosent, bare litt under landsgjennomsnittet.
Oslo har lavest heltidsandel i 2023. Der er utviklingen i tillegg negativ, fra 17 prosent i 2022 til 15 prosent året etter.

Heltidsmonitoren er laget av Retriever på oppdrag fra Delta.
Tallene hentes fra NAVs stillingsutlysningsstjeneste arbeidsplassen. nav.no.
Lurer du på tallene for din kommune eller ditt helseforetak? Gå til delta.no/heltidsmonitor
Også ute i tjenestene øker heltiden
Den positive trenden gjenspeiles på arbeidsplassene. De siste årene har andelen med heltidsjobb blant helse- og sosialpersonell økt, melder SSB. Økningen er størst for helsefagarbeidere.
Nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at heltidsandelen fortsatte å øke fra 2022 til 2023, slik den har gjort i alle år siden 2016. På åtte år har andelen for helsefagarbeidere økt med 17,5 prosent. Tilsvarende har hjelpepleiere økt med 7,4 % og omsorgsarbeidere 9,4 %.
På slutten av fjoråret hadde 38 prosent av alle helsefagarbeidere heltid i hovedarbeidsforholdet. For hjelpepleiere var tallet 35 prosent og omsorgsarbeidere 39 %, ifølge SSB.
Det er fremdeles betydelig lavere enn snittet i helse- og sosialtjenestene, som er på 61 prosent. Tallene for sykepleiere er 64 prosent, vernepleiere 76 %, og barne- og ungdomsarbeider 66 prosent.
Jobber i snitt over 80 prosent
I og med at mange har flere enn en jobb, så er den gjennomsnittlige stillingsprosenten for helsefagarbeidere betydelig høyere. Ifølge SSB på 79 prosent i hovedarbeidsforholdet og 86 prosent per person.